Manifesteerimise ABC: kuidas luua oma unistuste elu, kasutades kaasaegseid vahendeid

Algatuseks küsin, milline on sinu elufilosoofia: kas manifesteerimine on võimalik, kas oled seda kogenud? Kui paluksin sul kirjutada oma senise kogemuse pealt manifesteerimise definitsiooni, milline see on? Proovi.

Lõppude lõpuks loob iga inimene oma elu, oma reaalsuse mulli, kuid see on illusioon ja see on just nii suur ja värviline nagu sa sellel hetkel oled osanud, kuid kas see on sinu unistuste elu? Ja mis üldse on unistuste elu, kuidas seda luua? 

Inimene loob seda, millesse usub. Jälgi oma mõtteid ja emotsioone ning kas oled ka valmis soovitut vastu võtma, kui see manifesteerub.

Mis on manifesteerimine ja miks see oluline on?

Manifesteerimine on teadlik protsess, “väga sügavale” enda sisse kaevamine, keskendumine oma mõtetele, tunnetele ja uskumustele, et tõmmata oma ellu soovitud tulemusi. See tugineb ideel, et inimese mõtted ja emotsioonid mõjutavad otseselt seda, mida ta elus kogeb.

Küsimus sulle, mida sa manifesteerid endale iga päev, milline on su karjäär, suhted, tervis, millise kirega sa panustad, kas oled rahul oma elujärjega? Ning taas jälle see universumi seadus: nii nagu sees, nii ka väljas.

Manifesteerimine puhul ei ole tegemist pelgalt füüsilise reaalsuse muutmisega, vaid ka inimese teadvuse laiendamisega. Manifesteerimine ei ole lihtsalt isiklike soovide täitumine, vaid võimalus vaimseks ärkamiseks ja sisemiseks transformatsiooniks, et liikuda endaga sügavamate sidemete loomiseni ja kõrgematele vaimsetele teadvustasanditele. 

Sellise lähenemise kaudu saab inimene uurida, kas tema soovid on kooskõlas tema vaimse arenguga. On loomulik, et soovid võivad vajada ajas ümberhindamist. 

Manifesteerimise eesmärk on aidata inimesel luua tähendusrikkam elu, mis on kooskõlas tema tõelise olemusega: nii nagu sees, nii ka väljas. 

Universum ja manifesteerimine: kuidas need omavahel töötavad?

Holistilises maailmavaates rõhutatakse ühendust universumi seadustega. Sissejuhatuses küsisin, milline on sinu elufilosoofia ja kuidas sõnastad manifesteerimise selle pealt? 

Läbi vaimsete praktikate võib inimene jõuda arusaamiseni, et ta on osa suuremast tervikust. See tunnetus toetab igati manifesteerimise protsessi, kuna inimene tunneb end sügavalt ühendatud universumi loomise ja külluse allikaga. See ühendus aitab tugevdada usku, et universum töötab koos inimesega tema soovide täitumisel. Kuidas see toimub, koorub lahti allpool.

Nii nagu gravitatsiooniseadus, on arusaadav, mis on külgetõmbeseadus – sarnane tõmbab sarnast. Mõtted loovad emotsioone, vastavalt külgetõmbeseadusele tõmbate sarnaseid emotsioone juurde ja võimendate nende mõju. Tasub meeles pidada, et universum reageerib inimese mõtetele neutraalselt, mistõttu on oluline keskenduda positiivsetele ja soovitud tulemustele. Jälgi, millised on mõtted ja emotsioonid.

Näiteks üheks väga heaks vahendiks tööks mõtete ja tunnetega on visualiseerimistehnika. Kui suudad ja julged tõeliselt tunda seda positiivset tunnet, mida su soov sinus tekitab ja kui see tunne on, nagu oleks sinu soov juba täitunud, kiirendad sa manifesteerimist. Miks kasutan sõna julged tunda. Sest inimene valetab endale kõige rohkem. Tšekka, kas see tunne on ikka 10 palli süsteemis 10. 

Näiteks, ühest külluse retriidist on mul meelde jäänud järgmine harjutus: kes on need sugulased, sulle lähedased inimesed, kellele ütled, et ma nüüd otsustasin – ma olen rikas. Tegin nimekirja ja siis tuli vaimusilmas need inimesed enda ette kutsuda. Oli täitsa huvitav ennast ja oma reaktsioone märgata. Kuni sa ei tee seda 100% veendumusega, siis sinu mõte ja emotsioonid ei tegutse ühise eesmärgi nimel.

Märka elus, kuidas külgetõmbeseadus toimib ka kavalalt. Külgetõmbeseadust kasutades, otsid endale sarnase kõhklustega kaaslasi, kuuluvust. Ühest küljest on see positiivne, kuid vaata asja laiemalt. See on inimese üks neljast paradoksist – kuuluvus ja samas olla mina ise. Kui sul on grupp, kes mõtlevad sarnaselt sinuga, siis seal on nii hea olla – on nii kerge, tunned et sind mõistetakse. Kuid see võib olla ka kui sõltuvus, kui uimasti, millega vaigistad oma hinge: teistel on ka, ei pea…, kõik on ju hästi. Mu ema ütelus oli alati: kui keegi ütleb, pista pea tulle, siis kas teed seda? Tasakaalu leidmine, mitte enda kaotamine, julgus üksinda edasi minna. Ära kauaks kiiktooli jää, usu su tee on huvitav ja inimesed tulevad ja lähevad, kõik on liikumises. 

Pilt: https://www.pexels.com/photo/reflection-from-glass-on-black-background-4913385/

Jätkan siin mõtet eelmisest blogist – nii nagu väljas, nii ka sees. Väljas on lõputu universum, kus inimene ennast teostab, sees on lõputu sisekosmos, tema teadvus enesest, tema vaimsus, hirmud, ressurssid.  Manifesteerid just nii palju, kui sügavale su sisekaemus on sind viinud ja julged vaadata otsa oma hirmudele. Kui sa pole rahul oma suhete, karjääriga ja muu sellisega, siis mis hoiab sind tagasi? Vastused on sinu sees, need on need labürindi seinad, millest eelmises blogis rääkisin.

Välimine ja sisemine otsib ise tasakaalu, kuid mille arvelt? Sinu keha, tervise, karjääri, suhete, kire puudumise kaudu, mis on sinu väline peegeldus. Kuid, kas see on see, mida sa otsid?

Manifesteerimine on lihtsam, kui sa arvad

Lõpetades vastu punnimise ja aktsepteerides oma loomingulist olemust, on kõigile jõukohane teadliku manifesteerimise õppimine ja selle kasutamine oma elus. 

Sa ju tegelikult manifesteerid juba, kuid kui vormelisõitja sõidab ilma kaardi ja teadmisteta võib tulemust aimata. 

Kuidas tead, millise tulemusega sa manifesteerid, sellest juba rääkisin. Tulemuseks on sinu tervis, füüsiline keha, karjäär, suhted, jne. See on kui arvutiprogramm, nii nagu ette annad, täidab. Põnevaks läheb nende errorite leidmisega.

Manifesteerimise meetodeid on palju. Mina pean tõhusaks neid, kus on kaasatud juhitud meelerännakud ning visualiseerimisharjutused. Inimene on kui lõputu kaev ja kui tahad puhast vett, siis kaevu puhastamine on lihtsalt kõige tõhusam meetod. 

Huvitav mõte tuli, eestlaste mütoloogias on allikaveega silmade pesemine – saada nägijaks.

Pilt: https://www.pexels.com/photo/birds-eye-view-of-well-with-water-10583851/

Carlos Castaneda jutustab šamaanide silmadest, mille järgi saab öelda, millise “kirega” oma taotlust universumile esitad.

Manifesteerimine on enesearengu üks osa ja kui oled saanud kogemuse, hakkad seda rohkem ja rohkem oma ellu tooma. 

Läbi meditatsiooni, juhitud meelerännakute ja vaimsete tehnikate saab inimene õppida ühenduma oma sügavama teadvusega, mis on otsekohesem kontakt universaalse intelligentsuse või loova jõuga. See sügavam teadvuse tase aitab suunata manifesteerimise protsessi, luues selgust ja harmooniat inimese soovide ja nende täitumise vahel.

Manifesteerimise juures on tähtis: selge kavatsus, tegevus ja vastuvõtlikkus, usk ja kannatlikkus.
Sageli täituvad soovid viisil, mida me ei osanud oodata või ajavahemikus, mis erineb meie ootustest.

Mida sa oma ellu tahad? Oluline on selgus ja siht

Selged kavatsused, tugevad tunded ja tegevused kooskõlas soovidega, aitavad luua meie reaalsust, kus universum toetab meid iga sammu peal.

Manifesteerimisel on oluline fookus. Teadlikult manifesteerimist kasutades, aitab see selgelt määratleda, mida inimene üldse soovib oma elus saavutada. Reaalsusi on lõputu arv, milline see tema reaalsus välja näeb? Kui on kindel visioon oma eesmärkidest, on sedavõrd lihtsam teha teadlikke otsuseid ja valida tegevusi, mis viivad lähemale soovitud tulemusteni.

Pilt: https://www.pexels.com/photo/young-female-blowing-huge-balloon-in-sky-6357184/

Kas manifesteerimine on pelgalt unistamine? Ei, see on ka julgus võtta vastu praktilisi samme ja tegutsema oma eesmärkide nimel, see on vastutuse võtmine …

Iga korraga kinnistad positiivset kogemust ja veendumust ning tundub isegi uskumatu, et teed selliseid julgeid samme. Üldiselt inimene märkab neid – need on kui verstapostid ta elus – astuda tundmatusse, kuid on olemas sisemine veendumus.

Manifesteerimine aitab vältida passiivsust ja julgustab tegema otsuseid, mis viivad lähemale soovitud tulemustele.

Esmalt soovitan sulle võtta märkmik ja pliiats, leida endale koht, kus sind keegi ei sega ja hakka lihtsalt kirjutama, millest sa tegelikult unistad, mis on sinu sisemine kirg. Unusta kõik argielu piirangud ja ole uudishimulik märkama, mis su seest tuleb.

Kui sa ei usu, siis sa ei saa: uskumuste jõud

Saad seda, mida usud. Nüüd küsid, aga ma tahan? Väga hea, küsin vastu, kas ka usud seda? Kui usud 10/10, on hea, kui mitte, pane kirja, miks sa ei usu. Vähemalt neli, minimaalselt. Ole aus, sest et tulemust saada, eeldab see südamepõhjani aus olemist. Siis näed, millised käärid on, kuid see on juba samm lahendusteni.

Kirjutasin, et tugevad tunded aitavad luua reaalsust. Milliseid tundeid sinu uskumused esile toovad? Kas need on sellised, mida soovid võimendada?

Uskumustel on suur jõud ja nad on õpitud. Kui nad on õpitud, siis millise kogemuse pealt? Kas need ka täna ikka paikka peavad? Suhtu kahtlevalt ja mängi selle mõttega.

Negatiivsed mõtted

Millised on üldse negatiivsed mõtted? Kui räägime siin manifesteerimisest, siis negatiivsed mõtted on minu jaoks need, mis sind kinni hoiavad. Kuidas oma mõtteid jälgida – sellest on juba juttu olnud.

Kuid ehk tooks välja ühe mõtte veel – kui sa korrutad, mida sa ei taha. Näiteks, ma ei taha üksinda olla. Universum ei tea midagi eitusest ja see lause kõlab – ma tahan üksinda olla.

Universum toetab manifesteerimist kõige paremini siis, kui kavatsused on selged ja kindlad. Kui sa ei taha üksinda olla, mida sa tegelikult tahad, kirjelda võimalikult täpselt, mida sa soovid.

Ebakindlus ja segased soovid ei aita sul soovitut saavutada.

Kuidas ületada manifisteerimisega seotud blokeeringud?

Kuna manifesteerimise protsess on tugevalt seotud inimese mõtete ja tunnetega, siis nende mustrite muutmine ja tervendamine, on need siis traumadest vabastamine, varjutöö – võib avada tee positiivsema reaalsuse loomiseks.

Regressiooniteraapia toetab manifesteerimist, pidades inimese teadvust ja sisemaailma otsustavaks teguriks tema välise reaalsuse loomisel. Ta aitab inimesel teadlikult uurida ja vabastada negatiivseid mõttemustreid ja uskumusi, mis võivad blokeerida soovitud tulemuste manifesteerimist.

Regressiooniteraapia ületab traditsioonilise psühhoteraapia piire, käsitledes inimese vaimset ja holistilist olemust. Selline lähenemine aitab inimesel mõista ja kasutada oma sisemisi ressursse, et teadlikult luua oma soovitud reaalsust.

Sellest olen juba kirjutanud, kuidas inimene endale korrutab mingit lugu, selgitades endale, argumenteerides ikka jälle ja jälle, miks talle midagi ei meeldi. Stopp! Märka, mida sa endale pidevalt korrutad, mis toimub sinu peas, kellele sa tegelikult seda juttu ajad? Jah, just endale. Mis on teisel sellest, kuid sina ise korrutad endale, mida sa oma ellu kogu aeg kutsud ja võimendad?

Lihtne ja tõhus nipp: kui märkad end midagi korrutamast, pööra see lause enda jaoks vastupidiseks ja mängi selle mõttega. Millised uued võimalused see sulle loob …

Pilt: https://www.pexels.com/photo/couple-having-a-misunderstanding-3692885/

Kuidas oma mõtteid suunata?

Sinu reaalsus on loodud sinu enda poolt ja sinu mõttel on siin suur roll. Jah, nüüd ütled, aga mu sõber mõtleb sarnaselt. Võin julgelt väita, et ei mõtle. Lihtsalt, nii hea on, kui keegi aitab mul kinnitada seda sama – “tänaseks on teema maas” ja järgmine päev on samasugune.

Kuid see pole manifesteerimine. Kui tahad oma reaalsust muuta, julge oma hirmudele otsa vaadata, tegeleda oma enesekindlusega. Muutus tuleb, kui märkad oma mõtet ja selle taga olevat reaktsiooni ning sellega tegeled.

Mõtete suunamiseks kasutatakse üsna palju afirmatsioone. Head asjad, kasutan isegi, kuid kindlasti mitte ainult üksinda kasutamiseks .., kuid kindlasti parem, kui mitte midagi teha. Kui kivile tilgutada vett, võib sinna auk tulla, kuid tänapäeval elame kosmose ajastul ja inimestel on teadlikkus enesega tegelemiseks.

Lihtsalt afirmatsioone kasutades, märka, mis mõtted ja tunded tekivad? Need on määrava tähtsusega, neil on tohutu jõud, kui kiiresti edeneb sinu manifesteerimine. Loomulikult kõik ei muutu lineaarselt, kuid kui seda mitte eirata, kutsud oma ellu maagia. 

Sa ei pea teadma „kuidas“: usaldus ja lahti laskmine

Manifesteerimise juures on huvitav, et sa ei teagi tegelikult, kuidas asjad hakkavad juhtuma. Kui sa teaksid, siis nad oleksid sul juba juhtunud. Kujuta ette, et sul on 12 tükiga pusle. Pliks-plaks ja sa tead, kuidas sa selle kokku paned. 

Kuid, oletame, et sul on lõpmatuse pusle – sa ei kontrolli olukorda ja sul tegelikult polegi teada neid valikuid, mis kõik universumi poolt on olemas.

Pilt: https://www.pexels.com/photo/jigsaw-puzzle-1586950/

Inimene kontrollib vaid neid käike, mida teab. Kuid kuni ta pole julgenud tundmatusse astuda, ta ei teagi, mis variandid veel varuks on.

Lisaks positiivsete mõtetele ja tunnetele, pead olema valmis vastu võtma ja tegutsema vastavalt neile võimalustele, mida universum sulle saadab. See tähendab, et manifesteerimine ei ole passiivne tegevus.

Kui universum pakub sulle võimalust, tuleb sul seda märgata ja tegutseda selle nimel, et oma soovitud eesmärkideni jõuda. Näiteks kui manifesteerid edu karjääris ja sulle pakutakse võimalust uuel töökohal või projektis osaleda, tuleb sul see võimalus vastu võtta ja tegutseda.

Universum töötab omas tempos, mis ei pruugi alati kokku langeda meie ootustega. Oluline on säilitada usk ja olla kannatlik. Sageli täituvad soovid viisil, mida me ei osanud oodata või ajavahemikus, mis erineb meie ootustest. Usk ja kannatlikkus hoiavad meid avatuna ja valmis vastu võtma, kui õige hetk saabub.

Mõte on selles, ära usu, et sina tead, mis teed pidi ja kuidas lahendus vaid saab tulla. See on liigne klammerdumine ja oled pime tegelikele võimalustele. Tegutse kire ja harmooniaga ning usalda – justkui lõpmatuse puslet kokku pannes. Äge tunne, ju!

Tunnete jõud manifesteerimisel

Holistilise maailmavaate esindajana, inimese mõtted, tunded, füüsis ja vaim peavad olema kõik selle manifesteeritava eesmärgi nimel ühiselt kaasatud.
Näide: tahan, et mul on palju raha. Märka, mis on lause lõpus. Tahan, et mul on palju raha, aga … meie peres pole kunagi raha olnud. Märka milline tunne käib selle juurde.

Manifesteerimine põhineb universumi seadustel, ning juba oleme rääkinud külgetõmbeseadusest, mille järgi meie mõtted ja tunded toimivad magnetitena, tõmmates ligi samasuguseid kogemusi ja energiaid. Universum reageerib meie mõtetele neutraalselt, mistõttu on oluline keskenduda positiivsetele ja soovitud tulemustele. 

Selged kavatsused, tugevad tunded ja tegevused kooskõlas soovidega aitavad luua meie reaalsust, kus universum toetab meid iga sammu peal.

Visualiseerimine ja selle mõju

Visualiseerimine hoiab su tähelepanu sellel, mida sa soovid, mitte sellel, mida sa ei taha. Näiteks, kui su eesmärk on tervislikum elustiil, võid visualiseerida end aktiivsena ja tervena, mis hoiab sind motiveerituna tegema igapäevaseid tervislikke valikuid.

Visualiseerimise mõju manifesteerimisele on väga oluline ja pean seda üheks tõhusamaks vahendiks soovitud reaalsuse loomiseks. 

Visualiseerimine töötab peamiselt läbi inimese alateadvuse, et märgata ja võimendada emotsioone ja hoida fookust. See on alateadvuse aktiveerimine ja programmeerimine: alateadvus saab käsklusi sinu mõtetest ja tunnetest, nii et kui sa korduvalt visualiseerid oma soovitud eesmärki ja teed seda tugevate emotsioonidega, siis programmeerid oma alateadvust selle eesmärgi saavutamisele kaasa aitama.

Alateadvus ei tee vahet reaalse ja ette kujutatud olukorra vahel — kui sa visualiseerid midagi piisavalt intensiivselt ja korduvalt, hakkab sinu alateadvus seda pidama tõeliseks. See tähendab, et su alateadvus hakkab aktiivselt töötama selle nimel, et sinu visualiseeritud pilt realiseeruks.

Näiteks, kui sa visualiseerid ennast õnnelikuna ja edukana teatud ametikohal, hakkab su alateadvus juhatama sind selliste tegevuste ja otsusteni, mis toetavad selle reaalsuse saavutamist.

Kuidas manifesteerimist tegudega toetada?

Mulle meeldib Regan Hillyer koolituselt, manifesteerimise kunsti õppides, idee. Igaüks on seda kogenud, sest pankades on see kasutuse. Kui sa viid panka sada eurot. Hakkab see koguma intresse.

Kuidas seda mõtet oma ellu võtta ja enda kasuks kasutada? Sa soovid mingis oma eluvaldkonnas kasutada manifesteerimist. Oled jõudnud selgusele ja tead, milline tegevus seda toetab. 

Pane see tegevus kirja, kuidas sa seda mõõdad. Hea on, kui see on koos afirmatsiooniga. 

Toon näite, et oleks arusaadavam: võõrkeelte õppimine on kui munakiviteel sõitmine, kuid sa väga soovid neid omandada, need on ühed oskused, mis on olulised su karjääriredelil. Miks mitte panus panka võrdub mõttega: prantsuse keele õppimine on seiklus! Mis tundega sa seda ütled, kas märkad erinevust- munakivitee või seiklus.. Mis kutsub sind tegutsema? Kuidas seda seiklust rohkem oma ellu tuua? Läbi millise tegevuse, et võimendada seda tunnet? Hakka seda iga päev suurendama, valides näiteks intressiks 2%. Sa oled nüüd pankur. Sarnane tõmbab ligi sarnast. 

Pilt: https://www.pexels.com/photo/banknote-lot-259249/

Manifesteerimise tööriistad: vaimsed praktikad, päeviku pidamine, visualiseerimine ja rutiin. 

Sellest on juttu olnud, et sa oma soovid võimalikult selgelt kirja paneks. Kuid sellest ei piisa. Milline oled Sina, see uus formaat, kes selle on saavutanud? Soov, mida sa ootad ühes eluvaldkonnas mõjutab sinu kõikki eluvaldkondi. 

Kuid milline sa siis oled? Hakka seda oma päevikusse kirjutama. Iga valdkonda kirjelda võimalikult nüansirikkalt, pane kirja see, mis sulle just värvi, emotsiooni, rõõmu ja eneseteostust annab. Julge seda teha. Miks on vaja kirjutada ja miks päevik on hea? Sellega hakkad looma selgust ja emotsiooni, looma just seda panust, mida universum hakkab sulle võimendama, millest kooruvad välja tegevused, mida saad panustada ja 2% suurendada.  

Tegele oma emotsioonide, uskumuste ja reaktsioonidega. See ei ole tänapäeval raketiteadus. Normaalsus on muutunud uuele tasandile.

Järgmine asi on visualiseerimine, et neid tundeid võimendada.

Vaimsed praktikad on oluline vaimutoit, enda sisekaemuseks ja harmoonia hoidmiseks. Kui kujundad endale päevarutiini, kus neil on oma koht, on vägev samm. Pea meeles, nii nagu sees, nii ka väljas.  

Võimalusi on palju ja igaüks leiab oma. Üks ülesanne sulle. Kui need on seni su elust mööda läinud, uuri, kas mõni kõnetab sind: erinevad jooga stiilid, meditatsioon, qigong jne? Leia endale, mis sulle sobib ja kujunda endale rutiin.

Ning nagu kirjeldasin vaimsete praktikate juures – sama kõigis eluvaldkondades. Mul on hea meel, kui oled oma päevased tegevused sellise pilguga korrigeerinud ja mulle ka sellest teada annad, kuidas läheb.

Kuidas leida usku ja enesekindlust?

Kahtlused, enesekindluse puudumine, on aus endale tunnistamine, kuid ära unusta, et see on vaid terviku üks pool. Me elame duaalses maailmas ja asjal on alati kaks külge.  

See on sinu lävepakk, üle mille astudes sa leiad end hoopis teisest reaalsusest. Seal on see uus sina, keda sa kirjeldasid. Ta ootab sind! Ma julgustan sind seda sammu tegema. Ma tean, sa teed selle ära! 

On üks asi, millesse ma usun, inimene, kes on juba enesearengu teele astunud, tal pole muid valikuid. Ma usun sinusse. 

Kuidas märgata universumi märke?

Mulle meeldib siin metafoore kasutada ja jutustan loo. Kahjuks ei oska viidata, kus kohast ta minu saatjaks on tulnud.

Lugu ise: on torm, tõeline burkaan, üleujutus. Küla on üle uputatud. Pererahvas ronib hirmust oma maja katusele ja palub jumalat, et pääseda. Vesi jõuab esimese korruseni, päästjad tulevad paadiga, et neid ära viia. Vesi tõuseb ja ilmaennustus ei näe muutust ette. Pererahvas ütleb, ei, ta palus jumalat, ja nad ei lahku kodust. Päästjad lahkuvad. Vesi jõuab juba katuseni. Päästjad tulevad helikopteriga neile järgi. Pererahvas vastab, ei. Vesi tõuseb, nad upuvad. Peale surma küsib peremees jumalalt, miks sa mind ei päästnud, ma palusin ja uskusin. Jumal vastas, ma saatsin sulle kahel korral päästjad, miks sa võimalust ei kasutanud.

Võimaluste kasutamisest ja kannatlikkusest on juba juttu olnud. 

Kokkuvõtteks – sina oled oma reaalsuse looja

Igaüks on oma reaalsuse looja. Ma julgustan sind võtma vastutust oma mõtete, tunnete ja tegude eest ja  kasuta  manifesteerimist teadlikult oma elu kujundamisel.

Tead, võta seda kui tänapäevast ja kaasaegset töövahendit- mobiil, arvuti, droon, auto. Võib-olla ongi, et selle sõna ümber on kujunenud mingi müstifikatsioon. Aeg on sellesse suhtuda kui innovaatilisse vahendisse.

Pilt: https://www.pexels.com/photo/marketing-businessman-man-person-6930548/

Lisa tagasiside

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga